Roon Bike Travel

Classic TT Isle of Man 2018

Classic TT Met het ter ziele gaan van andere legendarische evenementen en circuits,behoren de TT races op het Isle of Man waarschijnlijk tot de laatste grote motorsportevenementen ter wereld. De 37½ mijl (60km) lange Mountain Course ligt er grotendeels nog hetzelfde bij wat layout betreft als tijdens de eerste TT in 1911.

Rijke historie
In haar lange en rijke historie is de Mountain Course gastheer geweest voor talloze fantastische TT races en coureurs. Denk maar aan de nooit vergeten duels tussen Mike Hailwood, Giacomo Agostini en Phil Read en de recordbrekende ritten van Geoff Duke, Mick Grant en Joey Dunlop. De TT loopt over van historie!

Talloze evenementen
Een betere plek om de tijd terug te draaien naar het gouden tijdperk van motorsport is er niet! Beleef de geluiden en geuren van klassieke racemotoren opnieuw op het Isle of Man tijdens 4 fantastische dagen overgoten met nostalgie en klassieke races.

Het festival zal bol staan van speciale evenementen zoals talloze parades, het festival of Jurby, chat shows, signeersessies en lucht-displays.

Bekende namen
Veel bekende TT helden zoals Guy Martin, John McGuinness, Bruce Anstey, Michael en William Dunlop en andere zullen ook tijdens de Classic TT aantreden om de strijd aan te gaan in de klassieke races.

De onderstaande Youtube’s tonen onboard beelden van Connor Cummins op zijn Suzuki XR69, en beelden van de start Formula 1/2 klasse 2014. Een ware symfonie van verschillende motorgeluiden!

Festival of Motorcycling (FOM)
De Classic races waren voorheen samen met de ManxGP een onderdeel van het ManxGP festival. Vanaf 2013 gaat het evenement door het leven als Classic TT en wordt het evenement grootser aangepakt. Overigens niet onterecht, de klassieke motorsport geniet al jaren van een toenemende populariteit. Denk maar eens aan de Centennial TT op ons eigen circuit van Assen en de Bikers Classics op Spa Francorchamps.

De Classic TT kan perfect worden gecombineerd met de ManxGP. De 2 evenementen vormen samen het Festival of Motorcycling (FOM).

Info aanvragen TT Isle of Man, ManxGP of Classic TT.

TT Isle of Man shop


Vind ons op facebook
Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.    Algemene voorwaarden