Roon Bike TravelIsle of Man oftewel Ellan Vannin, algemeen en weer.

Met het oudste parlement ter wereld, Tynwald, maakt het Isle of man zijn eigen wetten
en dit feit maakte het mogelijk dat de Manx autoriteiten de eerste TT in 1907 kon organiseren door middel van het sluiten van publieke wegen.

Eigen munteenheid
Het ”Isle of Man” is een heel bijzonder eiland met naast de Britse pond ook zijn eigen munteenheid, de Manx pond, eigen postzegels en 71.000 inwoners. Hoewel de voertaal gewoon Engels is, wordt er ook van oudsher een eigen taal gesproken, de Manx-Gaelische taal, oftewel ”het Manx”

Isle of Man Railway
Naast de authentieke paarden tram in de hoofdstad Douglas, rijden er op het Isle of Man diverse historische stoom- en electrisch aangedreven treinen volgens een dagelijkse dienstregeling. Zo is er de ”Steam Railway” daterend uit 1874 en de ”Manx Electric Railway” van 1899.

Keltische en Viking invloeden
Het tussen Engeland en Ierland gelegen eiland meet slechts 55 bij 20 kilometer, maar tussen haar kustlijnen is een schat aan ontdekkingen te doen. Met haar speciale mix van Viking en Keltische erfgoed, afgezonderde stranden, wilde kustlijnen, schilderachtige havenstadjes, natuurlijke glens (bergriviertjes) met watervallen, haar karakteristieke landschap met heuvels en natuurlijke heggen ademt het Isle of Man een bijzondere sfeer uit.

Isle of Man
Weersverwachting
Douglas
Meer weer in Douglas
Info aanvragen TT Isle of Man, ManxGP of Classic TT.

TT Isle of Man shop


Vind ons op facebook
Aan de informatie en prijzen op deze website kunnen geen rechten ontleend worden.    Algemene voorwaarden