06-22509694
Campingarrangementen Classic TT en ManxGP Isle of Man

Roon Bike Travel Isle of Man Classic TT / ManxGP

Classic TT Isle of Man

Isle of Man Classic TT

De Classic TT Isle of Man behoort tot één van de grootste en meest gewaarde Classic bike events ter wereld. De 37½ mijl (60km) lange Mountain Course ligt er grotendeels nog hetzelfde bij wat layout betreft als tijdens de eerste TT in 1911.
Een betere plek om de tijd terug te draaien naar het gouden tijdperk van motorsport is er niet! Beleef de geluiden en geuren van klassieke racemotoren opnieuw op het Isle of Man tijdens 4 fantastische dagen overgoten met nostalgie en klassieke races.
Het festival staat bol van speciale evenementen zoals talloze parades, het festival of Jurby, chat shows, signeersessies en lucht-displays.

Rijke historie Classic TT

In haar lange en rijke historie is de Mountain Course gastheer geweest voor talloze fantastische TT races en coureurs. Denk maar aan de nooit vergeten duels tussen Mike Hailwood, Giacomo Agostini en Phil Read en de recordbrekende ritten van Geoff Duke, Mick Grant, Steve Hislop, Carl Fogarty en Joey Dunlop. De TT loopt over van historie!

Bekende namen

Veel bekende TT helden zoals John McGuinness, Bruce Anstey, Michael Dunlop, Peter Hickman, Dean Harrison en andere zullen ook tijdens de Classic TT aantreden om de strijd aan te gaan in de klassieke races.
Onderstaand beelden van het Classic Suzuki team waarbij Michael Dunlop op een XR69 het ronderecord neerzette op 126,808 MPH!

Festival of Motorcycling (FOM)

De Classic races waren voorheen samen met de ManxGP een onderdeel van het ManxGP festival. Vanaf 2013 gaat het evenement door het leven als Classic TT en wordt het evenement grootser aangepakt. Overigens niet onterecht, de klassieke motorsport geniet al jaren van een toenemende populariteit. Denk maar eens aan de Centennial TT op ons eigen circuit van Assen en de Bikers Classics op Spa Francorchamps.

De Classic TT kan perfect worden gecombineerd met de ManxGP.
De Classic TT en ManxGP Isle of Man vormen samen het Festival of Motorcycling (FOM).

ManxGP

De ManxGP of de ”Manx” wordt gezien als het alternatief van de TT races voor amateurs. Er wordt gereden op hetzelfde stuk openbare weg als de TT, ”De Mountain Course”. De sfeer is zo mogelijk nog relaxter als tijdens de TT races. Er wordt voor het merendeel gereden met 600cc motoren, hoewel de regels een grotere cilinderinhoud toestaan tijdens de Senior race.

Voorbereiding op de TT

De ManxGP wordt ook erg vaak gebruikt door coureurs als voorbereiding op een toekomstige deelname aan de TT races. Namen als Adrian Archibald, Philip McCallan, Richard Britton en Dan Kneen zijn goede voorbeelden van coureurs die begonnen zijn in de Manx en later succesvol aan de TT deelnemen of deelgenomen hebben.

Nederlandse deelname

De laatste jaren vinden steeds meer coureurs van Nederlandse bodem hun weg naar de ManxGP. 2012 was het jaar waarin Peter Heijmans en Michael Hofman deelnamen aan de Manx. In 2014 stond Kevin van Gulik aan de start van de ManxGP en in de jaren 2017 en 2019 was Bertus Folkertsma van de partij.

Festival of Motorcycling (FOM)

De ManxGP kan perfect worden gecombineerd met de Classic TT.
De Classic TT en ManxGP Isle of Man komen samen in het Festival of Motorcycling (FOM).