06-22509694
Dean Harrison - Gorse Lea

Roon Bike Travel Isle of Man TT Reizen

Isle of Man TT

De races op het Isle of Man zijn al ruim 100 jaar een begrip op het eiland, sinds 1907 wordt de Isle of Man TT al verreden. Er wordt gereden op de zogenaamde ”Mountain Course”, een traject van 60 km wat normaal gesproken gewoon openbare weg is.

14 dagen aktie

De eerste week van de ”TT Isle of Man fortnight”, is gereserveerd voor de trainingsessies. Er wordt, maandag t/m vrijdag, afwisslend ’s avonds en/of ’s middags getraind om de machines optimaal af te stellen, de baan te leren kennen voor de nieuwkomers en om te kwalificeren voor de race. De daarop volgende raceweek bestaat uit 6 racedagen met in totaal 10 races. Op de 2 tussenliggende “rust” dagen worden er op het eiland diverse activiteiten georganiseerd zoals de Ramsey Sprint, strandrace in Douglas, bikeday in Peel enz…

Het gaat bloedhard

Vergis je niet in de snelheid ! Het 60 km lange traject wordt in minder dan 17 minuten afgelegd wat neerkomt op een gemiddelde snelheid van iets meer dan 215 km/u !! Op meerdere relatief rechte stukken worden snelheden behaald van over de 300 km/u.

Roads Closed

Enige tijd voor de kwalificatie trainingen of races worden de wegen met behulp van honderden marshals afgezet. ”Roads Closed” is een term die je op het eiland erg vaak hoort en tegenkomt. Wanneer er geen kwalificatie of race gaande is zijn de wegen gewoon openbaar en kan je op je eigen motorfiets ervaren hoe het is om te rijden op de ”Mountain Course”. Buiten de aangegeven snelheidsbeperkingen, waar vaak gecontroleerd wordt, gelden er op het eiland geen snelheidslimieten.

60 km adembenemende aktie

Als publiek zit je echt bovenop de actie. Je kunt gewoon op de aangewezen plekken langs de baan gaan staan of voor een kleine vergoeding op door inwoners beschikbaar gestelde tribunes of stoelen. Vaak zit je slechts een paar meter van de baan af.

Paddock

Achter de hoofdtribunes bevindt zich het vrij toegankelijke paddockterrein waar je zomaar kans loopt om Michael Dunlop, John McGuinness, Peter Hickman, Cameron Donald, Dean Harrison of Bruce Anstey tegen het lijf te lopen. Verder kan je daar diverse marktkramen met o.a. officiële TT Isle of Man merchandise vinden, de stand van Duke Video, TT radio, het Mike Hailwood centre, groot beeld videoschermen, stuntshows en nog veel meer.
Er is een keur aan catering voorhanden. Naast de gebruikelijke hamburgers zijn er ook fish and chips, pizza‘s en thaise maaltijden te verkrijgen. En natuurlijk ontbreekt de biertent niet.