06-22509694
Isle of Man haven met de Manannan Steam Packet

Roon Bike Travel Isle of Man Reizen

Isle of Man

Oftewel Ellan Vannin in de Manx-Gaelische taal, dobbert dapper in de Ierse zee tussen Engeland en Ierland.
Het mytische eiland heeft een eigen parlement, bekend onder de naam Tynwald, en maakt haar eigen wetten.
Dit feit maakte het mogelijk dat de Manx autoriteiten de eerste TT in 1907 kon organiseren door middel van het sluiten van publieke wegen.

Eigen munteenheid

“The Rock” is een heel bijzonder eiland met naast de Britse pond ook zijn eigen munteenheid, de Manx pond. Het eiland heeft ook haar eigen postzegels en er wonen bijna 80.000 mensen. Hoewel de voertaal gewoon Engels is, wordt er ook van oudsher een eigen taal gesproken, de Manx-Gaelische taal, oftewel ”het Manx”

Isle of Man Railway

Naast de authentieke paardentram in de hoofdstad Douglas, rijden er op het eiland diverse historische stoom- en electrisch aangedreven treinen volgens een dagelijkse dienstregeling. Zo is er de ”Steam Railway” daterend uit 1874 en de ”Manx Electric Railway” van 1899.

Keltische en Viking invloeden

Het roemruchte Ellan Vannin meet slechts 55 bij 20 kilometer, maar tussen haar kustlijnen is een schat aan ontdekkingen te doen. Met haar speciale mix van Viking en Keltische erfgoed, afgezonderde stranden, wilde kustlijnen, schilderachtige havenstadjes, natuurlijke glens (bergriviertjes) met watervallen, haar karakteristieke landschap met heuvels en natuurlijke heggen ademt het Isle of Man een bijzondere sfeer uit.

TT Races en Festival of Motorcycling

Het eiland is beroemd vanwege de beide motorsportevenementen de TT races en het Festival of Motorcycling.(Classic TT & ManxGP)
Maar naast deze druk bezochte evenementen zijn er tal van activiteiten te ondernemen en bezienswaardigheden te bezoeken op het eiland.
Wat dacht je van Mountain biken, wandelen, tal van groepsactiviteiten, musea, cultuur en geschiedenis, watersport, walvis spotten etc.